Tuupovaara

Etusivu » Matkailu » Kylät » Tuupovaaran Pilkekylät ry. » Kesäpilkkeet -hanke

Kesäpilkkeet -hanke

Keväällä 1999 syttyi kylissämme kuitenkin pieni toivonpilke: päätimme tehdä kyläsuunnitelman ja aloimme yhteistyössä viritellä pilkettä kuihtuviin kyliin. Viiden kylän voimin kannoimme pilkkeemme pinoon ja syntyi Kesäpilkkeet-hanke, Leader-sellainen.

Talven ja kevään mittaan teimme pilkkeitä vakioasukkaiden talkootyönä lämminhenkisen tapahtumasarjan järjestämiseksi. Vaivannäkömme palkittiin, sillä pilkkeet sytyttivät kylien kesäasukkaat ja vuoden 2000 kesätapahtumissa oli osallistujia yhteensä yli 900. Seuraavana kesänä Kesäpilkkeet oli pienempi viikonlopputapahtuma, johon osallistui noin 330 henkilöä.

Kesä- ja vakioasukkaat tulivat tuttaviksi keskenään ja kaikilla oli mukavasti pilkettä silmäkulmassa. Pilkkeilimme kylämme hyvin esille myös tiedotusvälineissä. Paikallis- ja maakuntalehden lisäksi olimme mukana radiossa ja jopa TV-ohjelmassa. Kesäpilkkeistä tuli uusi kesätapahtuma Tuupovaaraan ja samalla koko kunta profiloitui kesäasukkaat huomioonottavana kuntana.

Hankkeen lopuksi ja uuden aluksi päätimme perustaa Tuupovaaran Pilkekylät ry. -nimisen yhdistyksen. Mottomme on, että pienistä pilkkeistä syntyy iso pino. Kun viiden kylän voimat yhdistetään, niin tuloksena on suurempi kokonaisuus kuin saataisiin laskemalla yhteen näiden kylien erilliset toiminnot.

Kesällä 2000 pilkkeet syttyivät isoksi roihuksi ja hyvin ne paloivat myös kesinä 2001- 2003. Pilkkeet palavat tänä kesänäkin!