Tuupovaara

Etusivu » Matkailu » Moottorikelkkailu

Moottorikelkkailu

Moottorikelkkailu-urasto

Tuupovaaran kunnan alueella on noin 160 km koneellisesti hoidettua moottorikelkkailu-urastoa. Urasto liittyy saumattomasti koko Pohjois-Karjalan kattavaan reitistöön. Reitin ylläpidosta vastaa Pohjois-Karjalan virkistysreitistöyhdistys ry. Kelkkailu tapahtuu merkityillä urilla ja on maksullista. Maastoon poikkeaminen vaatii aina maanomistajan tai haltijan luvan.

Tuupovaarassa reitistö on pyritty sijoittamaan siten, että se aiheuttaa luonnolle mahdollisimman vähän haittaa.

Moottorikelkkailukausi kestää keskimäärin joulukuusta maaliskuun loppuun. Matkoja voitte tehdä omilla tai vuokraamojen kelkoilla. Moottorikelkkailu on turvallista ohjatuilla safarimatkoilla. Safari- ja ohjelmapalveluyritykset opastavat kelkankäsittelyssä ja eräretkeilyssä sekä samalla tutustuttavat alueen luontoon ja kulttuuriin.

Moottorikelkkailu-urasto on merkitty punaisin reittiviitoin. Muut merkit ovat soveltuvin osin tiestöllä käytettävien merkkien mukaisia. Liikkuminen ajourilla ja jääpeitteisillä vesialueilla tapahtuu omalla vastuulla. Ajourien linjauksissa voi tapahtua muutoksia.

Pohjois-Karjalan kelkkaurilla ajaminen on maksullista ja samalla luvalla saa liikkua koko maakunnan alueella. Pohjois-Karjalan Virkistysreitistöyhdistys ry hallinnoi urastoa sekä huolehtii urien kunnossapidosta kelkkailijoilta perityillä maksuilla. Lupia myyvät majoitusliikkeet, huoltoasemat sekä useat muut matkailupisteet.

Poliisi, rajavartiosto sekä Metsähallituksen ja yhdistyksen omat valvojat tarkastavat lupia. Luvatta ajamisesta seuraa sakkorangaistus. Koska kyseessä on ilman reittitoimitusta perustettu kelkkaura, tapahtuu ajo jokaisen omalla vastuulla.

Reittikartta, jossa Tuupovaaran, Ilomantsin ja Kiihtelysvaaran reitit maksaa 6 e. Tuupovaarasta luvat voit ostaa mm. Teboil Koverosta, Wirsuvaarasta Tuupovaarassa, Tarmo-lähikaupasta Öllölässä ja Luutalahdessa sekä Rajahotelli Korpiselästä.

Lupa oikeuttaa käyttämään kaikkia moottorikelkkauria Pohjois-Karjalassa.

Lisätiedot ja palautteet Tenho Nissinen 0500 276 284. Reitistöasioita myös osoitteessa www.pohjoiskarjalankelkkaurat.fi