Tuupovaara

Etusivu » Matkailu » Retkipolut ja ulkoilualueet » Reittiluokitus

Reittiluokitus

reitti pituus reittiluokka
Lastujärven metsäpolku 3 km * * * * *
Koveron vaarapolku 2,7 km * * * * *
Timo-Hilipan ansapolku 1,2 km * * * * *
Petrin paimenpolku 5 km * * * *
Vekaruksen polku 2,5 km * * * * *
Paimenpojan polku 37 km * * *
Pyöräretkeilyreitti (kylätiet) 30 km hiekkatietä
Pyöräretkeilyreitti (Runon ja Rajan tie) 20 km kestopäällystettyä tietä
Jänisjoen vesiretkeilyreitti 85 km I – III (koskiluokitus)
Eimisjärven vesiretkeilyreitti 10 km järvireitti, ei koskia
Moottorikelkkailu-urasto 160 km ei virallinen reitti

Tässä luokituksessa on arvioitu reittien raivauksen ja rakenteiden tasoa sekä merkintöjen selkeyttä. Mitä useampia tähtiä, sitä laadukkaammin rakennettu, varusteltu ja ylläpidetty reitti.

Reittiluokitus:

* Kulkee osittain asutusten lähellä ja metsäautoteitä. Reitin merkinnöissä ja raivauksessa paikoitellen puutteita. Tarvitset hyvän kartan, kompassin ja varusteet vaativalle erämaa-vaellukselle.

* * Kulkee osin metsäautoteitä. Reitin merkinnöissä ja raivauksessa voi olla pieniä puutteita. Reitti kulkee välillä kosteassakin maastossa. Tarvitset hyvän kartan, kompassin ja varusteet vaativalle erämaavaellukselle.

* * * Kulkee suhteellisen vähän metsäautoteitä. Maasto vaihtelevaa. Perusrakenteet kunnossa. Varaudu silti yllätyksiin, esimerkiksi majavan patoihin. Tarvitset kartan, kompassin ja kunnolliset vaellusvarusteet.

* * * * Reitti vaihtelevissa maisemissa on selkeästi raivattu ja merkitty. Kosteikot ylitetään pääosin pitkoksin. Varaa kuitenkin mukaan kartta, kompassi ja kunnolliset vaellusvarusteet.

* * * * * Selkeä ja erittäin hyvin merkitty reitti. Mukaan kuitenkin varmuuden vuoksi kartta, kompassi, kunnolliset vaelluskengät ja retkeilyvarusteet.